Romke ter Horst Houtambachten

Over ons

                                        


Van jongs af aan was Romke ter Horst (1989) al druk in de weer met bouwen, hutten, timmeren, lego, als hij maar bezig kon zijn met zijn handen. Al snel wist hij welke kant hij op wilde, de houtbouw, en dan het liefst houten schepen! 

Om dit te bewerkstelligen is hij een studie meubelmaken gaan volgen in Twente, waar zijn ouders wonen. Na die studie is hij verder het land in gegaan en is hij een specialisatie gaan volgen op het HMC, hout en meubileringscollege, te Amsterdam, ambachtelijke scheepsbouw. Tijdens de studies heeft hij veel werkervaring en kennis opgedaan op vele gebieden van het houtambacht. Het bracht hem in de gelegenheid om bij mooie scheepswerven te werken en diverse werkplaatsen en zagerijen van binnen te zien.  

Romke heeft naast de studies ook veel kennis opgedaan door zelf dingen te gaan ontdekken. Met steun van mensen om hem heen heeft hij zich vele facetten van het houtambacht eigen gemaakt. Vaardigheid in handmatig en machinaal bewerken van hout, kennis van hout, kennis van schepen, huizen en meubels, inproviseren en oplossingsgericht denken.

Al deze kennis en ervaring maakt dat Romke een veelzijdig ambachtsman is geworden en zijn vakmanschap graag wil tonen met zijn bedrijf Houtambachten.  

Hou't bij hout!